Хората на средна възраст са с най-висок риск от самоубийство, установи

...
Хората на средна възраст са с най-висок риск от самоубийство, установи
Коментари Харесай

Хората на средна възраст са с най-самоубийствени наклонности

Хората на междинна възраст са с най-голям риск от самоубийство, откри проучване по въпроса. Рискът е изключително висок измежду дамите, като интервалът жестоко се дефинира за годините след 40-те и след 50-те. Опасността от самоубийства в тази възраст е два пъти по-висока от вероятността при тези, които са на към 30 или 60 година

Резултатите поддържат други странични проучвания по въпроса за щастието, които са открили, че хората са в най-ниската точка от своето благополучие, когато наближат своята 50-годишнина.

“Самоубийствата измежду хората на междинна възраст в най-богатите и най-сигурните общества, познати в човешката история, са сериозен абсурд и причина за особена угриженост в региона на обществената политика, ” разяснява Проф. Ендрю Освалд, водещият създател на проучването.

“Какво наистина се случва с живота на хората в късните 40 години, когато индивидите по предписание са най-успешни, към момента здрави и на висотата на своите сили? ”, питат създателите на проучването. Те привеждат тезата на д- Елиът Жак, психоаналитикът, който за първи път е предложил хипотезата за рецесията на междинната възраст.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР